Nieuw project

Volgende week beginnen we met een nieuw project “Lekker in je vel”. Dit is een schoolbreed project, we werken allemaal aan het zelfde thema. Iedere groep op zijn niveau.

In de bovenbouw werken we bijvoorbeeld aan, hoe kun je meten hoe fit je bent, wat veranderd er in je lichaam als je een puber wordt, hoe maken kunstenaars een dynamisch beeld van een mensfiguur, samenwerken, de tekstopdrachten gaan over het thema en de begrijpend lezen lessen ook ( deze heb ik zelf gemaakt, passend bij het thema)

Een dynamisch mensfiguur, van ijzerdraad, zilverfolie en papierpulp.

Bij een gezamenlijk project doen we ook groepsoverstijgende dingen, zo gaat groep 6,7,8 met de middenbouw werken over de schijf de vijf, mensen rubriceren ( niet fit, fit, heel fit) en wat zit er in je lijf ? ( ingewanden / botten).

Maar ook gaat groep 6,7,8 met de kleuters werken, groep 7 mag voorlezen aan de kleuters en we gaan samen een mooie fruitmand maken. Deze mogen de kleuters mee naar huis nemen.

De begrijpend lezen lessen in de bovenbouw gaan over, Nederlanders eten te weinig fruit, over energie drank en over drugs.

Ook houden we een proeverij, kortom, weer een boel te doen en een boel te leren. We kijken er naar uit.

Plaats een reactie