Afsluiting plusklas Roan en Suus

Roan en Suus zijn voor extra uitdaging naar de plusklas geweest op het Esdal College in Emmen. Ze hebben daar de lessen klassieke oudheid ( Grieken en Romeinen) gevolgd en Engels. Ze zijn daar elke donderdagmiddag van september tot en met vandaag geweest. Samen met de moeders van deze kinderen, mocht ik vandaag ook mee naar de afsluitende les.

Bij de lessen over de klassieke oudheid, hebben ze Grieks en Latijn gehad, Romeinse legers bestudeerd en die in een veldslag nagemaakt, ze hebben over toneel en arena’s uit de oudheid geleerd, het alfabet kennen ze, en nog veel meer. Er waren vandaag kinderen die een presentatie hielden over het alfabet, goden en toneel uit de oudheid. ( Wist je dat vroeger alleen mannen toneel mochten spelen ? Zij speelden ook de vrouwelijke rollen. In de maskers zat een kokertje zodat je stem harder klinkt)

Bij de Engels lessen kregen ze les van een mevrouw die zelf uit Polen komt, ze spreekt tijdens de les bijna alleen maar Engels. Ze hebben daar veel geleerd. Vandaag met de afsluitende les, las ze een Engels verhaal voor over een muis en een leeuw. Daarna kregen we het verhaal in stukjes en moesten we het in de goede volgorde zetten.

Als laatste kregen we tekst met “gaten” er waren woorden weggelaten, die moesten we invullen.

Ze kregen een certificaat voor het volgen van de lessen, goed gedaan Suus en Roan, ik vond het erg leuk dat ik mee kon om te bekijken en te beluisteren wat jullie allemaal hebben gedaan. Leerzaam !

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s